EEN KIJKJE OP DE WERKVLOER

20 februari 2019 | Geschreven door Anne Bootz


Ben je ondernemer of werkzaam bij een kleinere organisatie? En worstelt jouw organisatie met een communicatievraagstuk? Geen paniek. Wij kunnen helpen! Wij zijn een klein, allround communicatiebureau dat is opgericht door vier enthousiaste communicatieadviseurs. Allemaal hebben we onze eigen interesses en passies binnen het communicatievakgebied. Deze verscheidenheid heeft dan ook gemaakt dat wij gewoon willen doen waar wij goed in zijn.

 

Nu al benieuwd wat wij werkelijk doen? Lees hieronder hoe een normale dag bij ons eruit ziet. Of volg ons op Instagram via: werkelijk_communicatie

 

 

EEN WERKELIJKE DAG

07:00 UUR

Het is maandagochtend. De wekker gaat. Terwijl een van ons zich nog lekker een keertje omdraait, springt de ander uit haar bed voor haar dagelijkse hardlooprondje. We beginnen onze dag allemaal verschillend. Verschillende manieren om energie op te doen voor een nieuwe werkdag.

 

08:00 UUR

Een uurtje later gaan we allemaal op weg. De een wacht rustig op haar treintje, de ander trekt een sprintje naar haar bus. De een stapt in haar eigen autootje, de ander stapt op haar oude stationfietsje. Allemaal op weg naar onze hogeschool in Ede. De plek waar wij alle vier het tweede jaar van de opleiding Communicatie volgen. En de plek waar wij de komende tijd daadwerkelijk aan de slag gaan als communicatiebureau.

 

09:30 UUR

De laptops gaan open, de actielijstjes komen op tafel. Tijd om de stand van zaken te bespreken. Wat staat ons te doen vandaag? Aan welke opdrachten gaan wij werken? Wat willen we bereiken vandaag? En dan is het tijd om aan de slag te gaan. Onze accountmanager belt uitgebreid met een potentiële klant. Als wij voor een organisatie aan de slag gaan, vinden wij het namelijk zeer belangrijk om het beoogde doel en de beoogde doelgroep helder in kaart te hebben. Hier neemt onze accountmanager dan ook uitgebreid de tijd voor.

 

13:00 UUR

Na een ochtend hard werken, hebben onze laptops behoefte aan energie. Wij trouwens ook. Dus terwijl de laptops liggen op te laden, komen de boterhammen en goede verhalen op tafel. Even ontspannen en niet over de onderneming praten. Dat blijkt trouwens nog best wel een uitdaging te zijn. Iets met een enorme passie voor het werk wat we doen?

 

13:45 UUR

We gaan weer snel lekker aan de slag. Onze manager pakt haar notitieboek erbij. Wanneer wordt er door wie aan welke opdracht gewerkt? Hoe kunnen we zo goed mogelijk gebruik maken van elkaars competenties? En hoe zit het met de financiën en sociale media? Dit is slechts een kleine selectie van vragen waar onze manager zich druk mee bezig houdt.

Onze tekstschrijver schrijft er ondertussen op los. Of het nou om webteksten, persberichten, een communicatieplan of blogs maken gaat. Maar ook zorgt onze tekstschrijver voor zoekmachine optimalisatie. Zodat Google de websites van onze klanten met plezier leest. Ja, ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste (web)adres.

 

16:00 UUR

Vier uur is bij ons chocolademelk tijd! Naast communicatie, zijn wij dol op chocolade. En terwijl we genieten van ons kopje warme chocolademelk, bespreken we de stand van zaken. Wat hebben we  bereikt vandaag? Hoe ziet de planning van morgen eruit?

 

17:15 UUR

Als de laatste dingen zijn besproken, is het tijd om onze werkdag af te ronden. De trein in, al rennend naar de bus, naar huis fietsend of met de auto. We gaan allemaal weer onze eigen weg. Op weg naar huis om weer nieuwe energie op te doen. En wel vroeg slapen he? Zodat we de volgende dag weer vol goede moed aan de slag gaan.

 

 

WERKELIJK CONTACT

Wil je meer informatie hebben over onze diensten? Of heb je een andere hulpvraag op gebied van tekst of beeld waarmee wij je mogelijk verder kunnen helpen? 

Dat kan. Neem contact met ons op via het contactformulier.